понедельник, 7 декабря 2015 г.

Місячник безпеки життєдіяльності

В листопаді у нашій школі  розпочався Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності. Він покликаний підвищити рівень знань та умінь дитини стосовно її дій у надзвичайних ситуаціях, що можуть статися в осінньо-зимовий період. Адже, як свідчить статистика, надзвичайні пригоди за участю дітей, їхні пустощі на дозвіллі нерідко обертаються трагедією. 
У рамках Місячника  школа передбачила проведення комплекс цікавих пізнавально-розважальних заходів з безпеки життєдіяльності.
Рятувальник - пожежник провів бесіду з дітьми,  на якій продемонстрував аспекти пожежно-рятувальної роботи, спорядження і технічного оснащення служби.
Діти ж, у свою чергу, написали диктанти, твори, перекази з безпеки життєдіяльності. У школах пройшли «відкриті уроки» та класні години з тематики запобігання травматизму і загибелі дітей під час надзвичайних подій на теми “Пожежна безпека та
попередження надзвичайних ситуацій”, “Здоровий спосіб життя”, “Запобігання травмування учнів у школі” та “Безпечне дитинство - майбутнє країни”.  
Для учнів було організовано вікторини, ігрові та шоу – програми, позакласні заходи під назвами «Не буває диму без вогню!», «Обережно: вибухонебезпечні знахідки», «Якщо друг опинився у небезпечній ситуації», «101 – народна служба порятунку», «Не йди на лід – не знатимеш бід!».  Крім того, у школі було організовано   різні конкурси серед дітей.  Кожна дитина змогла показати свої здібності в конкурсах на кращий твір з тематики Що я знаю про пожежників-рятівників” та кращий малюнок
або плакат на теми “Державна служба з надзвичайних ситуацій” та “Обери життя”, який відображав
позицію дітей у протидії надзвичайним ситуаціям або розповідатиме про мужню професію рятувальника.
Позакласні заходи  та виступи перед дітьми команд юних пожежних також дозволили якнайширше познайомити дітей з професією рятувальника, стати повноправними членами загартованої міцної команди народної служби порятунку “101”.










 

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий